Event: Kunstig intelligens og fremtidens kundeservice

Det var en vildt fed oplevelse at arrangere dette event sammen med Zendesk og IT-Branchen! Vi havde en fantastisk dag, hvor vi lærte om kunstig intelligens og fremtiden inden for kundeservice. Det havde dog ikke været muligt uden det awesome publikum!

Tusinde tak til alle deltagere for at være en del af dette event. Der var en skøn atmosfære hos Fynsk Erhverv med spændende oplæg fra Helphouse.io, Zendesk og TV 2 Danmark.

fremtidens-kundeservice-kunstig-intelligens-i-kundeservice

Efter alle havde fået en forfriskning, var eventet klar til at begynde. Hovedemnet ved første oplæg var: "Forskellen mellem kunstig intelligens og intelligent assistance" af Carsten Falborg fra Helphouse.io. Efter en kort pause havde vi fornøjelsen af at møde Kristian Petersen fra TV 2 Danmark, han viste os fordelene ved Zendesk og kunstig intelligens som en del af TV 2 Danmarks kundeservice. Det sidste oplæg af Thomas Olsen fra Zendesk var en fantastisk opsummering: "Forbliv menneskelig i en verden af kunstig intelligens".

helphouse-event-kundeservice-visitkort

Efter præsentationen havde vi tid til at netværke, diskutere og dele meninger. At være vært for sådan et awesome event, der bringer mennesker sammen på tværs af virksomheder var en fed oplevelse og helt klart noget vi har tænkt os at gøre igen i fremtiden!

Igen, vil vi gerne officielt sige tak til Zendesk og IT-Branchen for at være medværter, samt TV 2 Danmark for præsentationen.