Ikke mere gætværk – omsæt jeres data til brugbar viden

No more guesswork – data will keep you in the know

Data er konge. Data er det nye guld. Data er en mere værdifuld ressource end olie. Du har formentlig allerede hørt bombastiske udtryk som disse. Og hvis du arbejder med kundeoplevelser, ved du sikkert også, at der er en vis grad af sandhed i dem. Når data anvendes korrekt, kan de bestemt gøre en stor forskel, men de kan også være svære at bearbejde, håndtere og ikke mindst beskytte.

 

I dette fælles blogindlæg med indhold fra ultimate.ai og helphouse.io ser vi nærmere på, hvilke guldgruber og faldgruber arbejdet med data gemmer på. 

Fremtiden for automatisering? Den er kundefokuseret og datadrevet

"Data er selve rygraden i forhold til automatisering. De definerer dine muligheder for automatisering. De hjælper dig med at skabe de bedste samtaler med dine kunder. Data eliminerer gætværket, når du skal fastlægge dine automatiseringsmål."

- Reetu Kainulainen, CEO og Co-founder, ultimate.ai

 

I 2021 sætter kunder ikke alene pris på kundeoplevelser uden noget bøvl, de forventer det faktisk. Automatisering er midlet, der kan hjælpe dig med at indfri disse forventninger – anført af e-mail-ticketing og chat. I forhold til at skabe gode kundeoplevelser er omnichannel-kommunikation blevet normen, og det handler fortsat i høj grad om at gøre oplevelsen personlig, så kunderne føler sig hørt.
 
Den bedste måde at optimere oplevelsen? Træk på data. Hvordan kan du og din virksomhed finde data, der både er up to date og unikke i forhold til jeres branche? Ved at lytte til jeres kunder. Den bedste måde at lytte? Ved at bruge kunstig intelligens til at analysere og forbedre jeres kundesamtaler (conversational AI).

Forudse kundernes behov med Ultimates Conversational AI

Med Ultimates Impact Report kan I udnytte tidligere support-henvendelser til at afdække de mest presserende behov hos jeres kunder, og på baggrund af disse data udforme et roadmap over, hvad der skal automatiseres først.
 
Derudover kan den kunstige intelligens også bruge aktuelle data fra virksomhedens kundeoplevelsesmedarbejdere til at beregne effekten af automatisering i forhold til varigheden af chats og anslåede gennemsnitlige svarrater. For at komme i gang skal du blot forbinde virksomhedens CRM-system med dit kontrolpanel. Derefter kan du læne dig tilbage, mens den kunstige intelligens holder øje med, hvordan de virtuelle agenter performer, og samtidig bliver klogere og klogere. Fordelene inkluderer, at flere og flere kunder selv kan finde svar på deres spørgsmål (højere deflection rate), dialogerne bliver mere præcise, og kundeoplevelsen forbedres hurtigt. Ja, så nemt er det. Kontakt Ultimate for at få en GRATIS Impact Report-analyse. 

Based on an AI simulation, 79% of customer messages of your customer messages could have been responded to automatically

Mere data, mere ansvar

Vi har indtil nu fået fastlagt, hvor vitale og værdifulde kundedata er. Alene af den årsag bør du have styr på, hvordan du bedst beskytter disse data. En anden indlysende årsag er selvfølgelig databeskyttelseslovgivning og hensynet til kundernes privatliv og deres personlige oplysninger.
 
Siden persondataforordningen (GDPR) blev indført i EU – og flere tilsvarende regler i andre lande over hele verden – har databeskyttelse stået højt på dagsordenerne hos såvel myndigheder som ansvarlige virksomheder, der behandler data. Samtidig bliver kunder mere og mere bevidste om deres rettigheder i forhold til privatlivsbeskyttelse. Derudover er der blevet udskrevet astronomiske bøder til virksomheder, der ikke har formået at efterleve reglerne. 
 
Ansvaret for ordentlig og sikker databehandling og -håndtering er således større end nogensinde. Uden det rette setup og de rette værktøjer kan det være meget besværligt og tidskrævende at udnytte kundedata med henblik på at skalere og optimere din virksomhed. I nogle tilfælde kan det tilmed være umuligt.

 

Data nej tak?

Lige så snart du som virksomhed lancerer en hjemmeside, opretter en e-mailkonto eller laver profiler på sociale medier og begynder at sælge produkter/ydelser – eller blot begynder at interagere med dine kunder – vil data stille og roligt hobe sig op. Mere salg, flere kunder, mere data. Tilmeld, køb, gentag.
 
Ja, data er nyttige til mange formål såsom analyser, statistikker, forecasts og lignende. For meget data kan til gengæld have en stressende indvirkning – det er besværligt at håndtere og opbevare samt at lokalisere de informationer, du har brug for. Modsat kan manglende data medføre andre hovedpiner, fordi du er nødt til at navigere i blinde. Så hvad er den rette mængde data?
 
Det spørgsmål er der ikke noget simpelt svar på. Selvfølgelig er der behov for en vis kritisk masse for reelt at kunne få noget ud af dataene. Men i stedet for at fokusere på mængden kan vi se på en anden og langt mere relevant faktor: Typen af data. Hvilke oplysninger er nødvendige, for at din data kan anvendes strategisk? Fra det helikopterperspektiv er meget konkrete, personlige og potentielt personfølsomme oplysninger sjældent nødvendige. Faktisk vurderes det, at 99 % af al ny data aldrig bliver brugt, analyseret eller omsat.
 
Den ideelle løsning ville være at filtrere alle de irrelevante informationer væk og anonymisere følsomme oplysninger, mens du bevarer det komplette statistiske overblik og muligheden for at trække værdifuld viden ud af dine data. Den ideelle løsning er gert.io

 

Automatiseret compliance uden bøvl og bekymringer

gert.io er din nye compliance-kontrollant. Det er en intelligent bot, vi hos helphouse.io har udviklet til effektiv og sikker databehandling i Zendesk – bl.a. ved at sætte compliance på autopilot og gøre det nemmere at efterleve virksomhedens egen privatlivspolitik.
 
Alle de data, du behøver for at udføre analyser og lave statistikker m.m., er tilgængelige, mens alle personlige og følsomme oplysninger er anonymiseret i overensstemmelse med de regler og filtre, som du definerer. Disse kriterier kan baseres på privatlivspolitikken i din organisation – herunder jeres niveauer for sikkerhedsgodkendelse – lokale databeskyttelseslovgivning eller andre vigtige faktorer.
 
Du kan ligeledes definere, hvilke tickets gert.io skal bearbejde, hvornår og hvor ofte. Når først du har sat gert.io i gang, arbejder botten diskret og effektivt i baggrunden og sikrer total compliance døgnet rundt.
 
Ud over at gert.io ikke har brug for en eneste kaffepause, kræver botten heller ikke nogen kodning. Du logger bare ind på dit brugervenlige kontrolpanel og laver din opsætning – herfra kan du styre gert.io på tværs af flere Zendesk-systemer.
 
gert.io sørger tilmed for sikker backup af alle dine værdifulde kundedata. Botten anonymiserer personlige informationer, skjuler følsomme oplysninger og beskytter dine data. Intet slettes af gert.io, medmindre du beder om det.

 

Partnerskaber minder meget om data – de er lige så nyttige

Selv om det er en god idé at få en bot som gert.io med på holdet i forhold til datasikkerhed og nem compliance, tæller det formentlig ikke som et decideret partnerskab. Hos helphouse.io sætter vi meget stor pris på partnerskaber og anser dem for at være lige så nyttige som data, når det gælder vækst og optimering. Strategiske partnerskaber kan i mange tilfælde sætte skub i processen.
 
At samarbejde med komplementære virksomheder i strategiske partnerskaber udvider din ekspertise, viden og ressourcer. Det sker selvfølgelig ikke natten over, men på den lange bane, når båndene knyttes endnu tættere, vil værdien stige. Et partnerskab kan – igen ligesom data – skabe indsigt og bane vejen for succes. Det er vores partnerskab med ultimate.ai et glimrende eksempel på.
 
Vil du vide mere om data og automatisering, og hvordan det kan bane vejen for succes for din virksomhed? Kontakt os her.

Lad os tage en snak om hvordan vi kan optimere dine kundeoplevelser