Helphouse.io's første fødselsdag

helphouse-første-fødselsdag-kage-1-år

Vi lancerede Helphouse.io 1. april 2017 (ikke en aprilsnar). Idéen med virksomheden og samarbejdet med Zendesk blev skabt af Carl Hye Thaisen (CEO), Hans Andersen (CTO) og Carsten Falborg (CSO) og tingene har ikke stået stille siden. Helphouse.io er meget stolte af, at være de eneste i Danmark der er blevet Zendesk Premier Solution Provider. I løbet af bare ét enkelt år, har vi fornøjelsen af at arbejde med nogle af de største brands i Danmark såvel som internationalt. Virksomheder som Dansk Supermarked (nu Salling Group), TV 2 Danmark, Bitcoins Norway, Intersport m.fl. Det er vi super stolte af!

Vores service er baseret på licenser og implementering af Zendesk produkter, yde teknisk support, udvikle tilpassede integrationer og apps samt træning af supportagenter, for at få mest ud af Zendesk.

 

Vi startede vores rejse ved et lille skrivebord hos kontorfællesskabet Coworking Plus. I oktober 2017 flyttede vi til hjertet af Odense og blev naboer med Umbraco, House of Code og Change. I november 2017 blev vi Zendesk Premier Solution Provider. Vi er også vokset en smule fra 1,5 mand til 7 mand i løbet af kun 12 måneder - som alle har travlt med at hjælpe virksomheder med at yde awesome kundeservice til deres kunder og vi har en fest imens vi gør det! Udover stifterne består holdet af vores meget kreative designer Niels, som er ansvarlig for brand identitet og det visuelle udtryk af vores indhold. Lasse og Louise som er vores udviklere og under oplæring til at blive Zendesk eksperter. Sidst, men ikke mindst, Marza, som er ansvarlig for marketing, kommunikation og sociale medier.

 

I marts 2018 arrangerede Helphouse.io et event i samarbejde med IT-Branchen og Zendesk. Hovedemnerne var kunstig intelligens og fremtidens kundeservice. Deltagerne havde mulighed for at høre om kunstig intelligens, lære om Zendesk og netværke med eksisterende brugere af Zendesk. Vi havde fornøjelsen af at være vært for repræsentanter for mange spændende virksomheder.

Zendesk har sin oprindelse fra København, Danmark. Zendesk gør det muligt at modernisere din kundeservice smart, så der bliver frigjort tid til at give en bedre kundeservice. Zendesk bliver i øjeblikket brugt af mere end 110.000 virksomheder i 89 lande rundt om i verden. Ifølge en ekstern rapport er der en ROI på 2.8 måneder, efter implementeringen af Zendesk. Det betyder, at du efter implementering, optimering, streamlining og integrering får din investering igen i løbet af kort tid.

Som du ved, så har vi noget at fejre. Det var et meget succesfuldt første år. Vi er super motiverede til mere og til at gøre det endnu bedre!

#beawesome