Sådan lykkes du med din kundeservice

blog_customer_service_success_header.png

Kundeservice i dag er en essentiel del af din virksomhed. Nu om dage er det vigtigt, at forstå kundernes behov, da din kundeservice er nøglen til et langt og godt forhold til dine kunder. I takt med tiden går, stiger kundernes forventning og det er derfor vigtigt at følge med tiden. Læs videre for at finde ud af, hvad du kan gøre.

 

Vælg de rigtige kanaler

Der er efterhånden et væld af mulige kanaler, som kunden kan kontakte dig på. Det er derfor vigtigt, at du bruger moderne løsninger, for at indsamle data om hvor dine brugere kontakter dig. Ydermere, bør du bruge intelligente løsninger som virtuelle agenter og chatbots, som opfølgning på din support. Det sparer dig tid og frigører ressourcer til andre vigtige opgaver.

Alt afhængig af den kanal kunden kontakter dig på er der en variabel forventning til responstiden. Kontakter kunden dig over e-mail forventer kunden ikke svar med det samme, kontakter de dig derimod over Facebook forventer de et relativt hurtigt svar.

De mange forskellige kanaler gør, at et værktøj som Zendesk bør være standard i enhver kundeserviceafdeling. Med Zendesk har du muligheden for at samle din support på tværs af kanaler i én platform og svare kunderne derfra. Det betyder, at ligemeget hvilken platform kunden henvender sig på, så kan du hurtigt og effektivt tage dig af det.

 

Digitaliser din etablerede proces

Det er også super vigtigt, at du analyserer på dine kunders adfærd. Ved hjælp af data, fra eksempelvis Zendesk, giver det dig en indsigt i, hvor dine kunder kontakter dig og hvor de tager mest tid. Derfra kan du bedre optimere din kundeservice, da du helt præcist ved hvor du skal lægge din investering, så den giver mest værdi.

 

Implementer innovative løsninger

Fleksibilitet i din forretning er en vigtig faktor, da kunder, som tidligere beskrevet, forventer mere af virksomheder. Den bedste måde at møde dine kunders forventninger på er, at implementere innovative løsninger, som for eksempel Zendesk, der er et rigtig godt help desk værktøj.

 

Automatiser processer

Tid er en af de vigtigste ressourcer. Ikke kun for dig, men også for kunden. Derfor bør du automatisere så meget du kan. Din virksomhed bør:

  1. Løfte den guidede proces
  2. Tilføje robotic process automation (RPA)
  3. Undersøg muligheden for virtuelle agenter

Det overordnede mål er, at give kunden den bedste oplevelse uden, at spilde tiden.

 

Benyt dig af kunstig intelligens

Med den nuværende teknologi, kan den kunstige intelligens lære, processere, analysere og mere. Det er et godt værktøj til at lave processer og generelle arbejdsopgaver smartere, så kundeforespørgsler også bliver løst hurtigere. Machine-learning algoritmer kan sætte et nyt præg på måden, at yde kundeservice på og være med til at svare på spørgsmål, som ikke engang mennesker har tænkt på. De nødvendige steps for en virksomhed er, at hele tiden være klar til at reagere på nye enheder, nye kanaler og nye innovationer.

Her er pointen, at bevare en balancegang mellem automatisering og intelligens, ved brug af traditionel og ny teknologi. Ved den rigtige kombination vil du frigøre tid hos den enkelte supporter fra opgaver der giver lav værdi, så de kan fokusere på opgaver med en høj værdi for kunden.

Kundeservice er et fantastisk og spændende emne. Der er så meget mere at udforske og det kan være en rigtig god idé, da viden om kundeservice i sidste ende vil være et vigtigt værktøj for din fremtidige vækst.